(untitled) (INTERNATIONAL SCIENTIFIC INNOVATION RESEARCH CONFERENCE, 2024)
Рус тадқиқотчиси Ю.Н.Користовнинг таъкидлашича: “Биз инсондаги касалликларнинг 90%и стресс билан боғлиқ ҳолда юзага келаётган мураккаб бир даврда яшаяпмиз. Cтресс юрак-қон томир касалликлари, ошқозон-ичак касалликлари, турли хилдаги неврозлар, ҳатто турли юқумли касалликларнинг ортишининг сабабчиси бўлиб қолмоқда” [2, 107-б].