(untitled) (INTERNATIONAL SCIENTIFIC INNOVATION RESEARCH CONFERENCE, 2024)
Migratsiya huquqi shaxslarning milliy chegaralar chida va undan o’tib ketish erkinligini o’z ichiga oladi. Ushbu maqolada migratsiyaning tarixiy, ijtimoiy, huquqiy va iqtisodiy jihatlari ko’rib chiqilib, odamlar nima uchun ko’chib o’tishlari, ular duch keladigan muammolar va ularning harakatini shakllantiradigan siyosat haqida so’z boradi. Tahlil asosiy nazariy istiqbollarni, zamonaviy migratsiya siyosatini va ularning global jamiyat uchun ta’sirini o’z ichiga oladi.