(untitled) (INTERNATIONAL SCIENTIFIC INNOVATION RESEARCH CONFERENCE, 2024)
Mazkur maqolada XIX-asr oxiri va XX-asr boshlarida G‘arbda bir qator olimlarning falsafiy-siyosiy qarashlari yoritilib, unda olimlarning madaniyat va jamiyat to‘g‘risida, inson va uning onggi, insonning mohiyati, uning ichki olami, insonning ongsizlik darajalarini tahlil qilganligiga guvoh bo‘lamiz.