(untitled) (INTERNATIONAL SCIENTIFIC INNOVATION RESEARCH CONFERENCE, 2024)
мақолада Саудия Арабистонида сиёсий идентикликни мустаҳкамлаш мақсадида миллий қадриятларга асосланган миллийликни ўрнатишга қаратилган саъй-ҳаракатлар очиб берилган. Араб дунёсида миллийлик, маданий мерос ва қадриятлар ҳамда диний мафкуранинг ривожланиши, шунингдек, уларнинг ўзаро боғлиқлиги ва минтақадаги вазиятга таъсири кўриб чиқилган. Саудия Арабистони валиаҳди Муҳаммад бин Салмон томонидан мамлакатда миллий идентикликни мустаҳкамлаш ва консерватив тенденцияларни сусайтириш йўлида амалга оширилаётган ислоҳотлар атрофлича очиб берилган. Саудия Арабистонининг ҳозирги ички ва ташқи сиёсатини ишлаб чиқиш ва илгари суришда миллий мерос ва маданий қадриятларга таянилиши кўрсатиб берилган.