(untitled) (INTERNATIONAL SCIENTIFIC INNOVATION RESEARCH CONFERENCE, 2024)
Ma’lumki, iqtisodchi-olimlar jamg‘armani investitsiyalashning asosi, deb qarashadi. Bu mutlaqo to‘g‘ri, chunki investitsiya qilish uchun, eng avvalo, pul kapitali bo‘lishi kerak. Resurslar (shu qatori pul mablag‘lari ham) cheklangan. Asosiy muammo mablag‘ topish masalasidir. Ayniqsa, investitsiya uzoq muddatni ko‘zlashi va tez natija bermasligi bilan ajralib turadi. Jamg‘arish – bu joriy davrdagi qayta ishlashning moddiy asosini kengaytirish orqali kelajakda aholi iste’molini oshirishga yo‘naltirilgan jarayon.