(untitled) (INTERNATIONAL SCIENTIFIC INNOVATION RESEARCH CONFERENCE, 2024)
Zamonaviy tilshunoslik tilning tuzilishi, funktsiyasi va o‘zlashtirilishini tushunishga intiladigan turli xil yondashuvlar va kichik sohalarni o‘z ichiga oladi. Ushbu maqolada zamonaviy tilshunoslikning asosiy yo‘nalishlari va tendentsiyalarini qamrab oluvchi yo‘nalishlari hamda, tilshunoslikning zamonaviy yo‘nalishlari tilni o‘rganishning xilma-xil va fanlararo yondashuvlarini ifodalaydi, inson tilining murakkab va ko‘p qirrali xususiyatini, uning bilish, muloqot va jamiyatdagi rolini aks ettirishi haqida ma’lumot beradi.