(untitled) (INTERNATIONAL SCIENTIFIC INNOVATION RESEARCH CONFERENCE, 2024)
Verden sulhiga kо‘ra, 843-yilda franklar davlati uch qismga bо‘linib ketdi. G‘arbiy “Fransiya”, О‘rta “Fransiya” va Sharqiy “Fransiya”ga bо‘lindi. Keyinchalik ulardan faqatgina g‘arbiy qismi о‘zining eski “Fransiya” nomini saqlab qoldi.Uning hududi Shelda daryosi sohillaridan to Rona daryosi sohillarigacha bо‘lgan.Bu yerda to 987-yilgacha Karl Buyukning avlodlari hukmronlik qildilar, keyinchalik ularning hokimiyati yer egalari tomonidan zaiflashtirilib yuborildi