(untitled) (INTERNATIONAL SCIENTIFIC INNOVATION RESEARCH CONFERENCE, 2024)
Юртимизда олиб борилаётган ислоҳотлар турли хил ижтимоий институтларнинг ривожига, айниқса меҳнат муносабатларининг такомиллашувига ҳам туртки бўлмоқда. Инсонларнинг меҳнат ҳуқуқларини ҳимоя қилишга қаратилган кўплаб халқаро нормалар, яъни Бирлашган Миллатлар Ташкилоти стандартлари, Халқаро Меҳнат Ташкилотининг конвенциялари ва минтақавий меъёрий ҳужжатлари амал қилади.