(untitled) (INTERNATIONAL SCIENTIFIC INNOVATION RESEARCH CONFERENCE, 2026)
Mazkur maqolada sun’iy intellekt texnologiyalarining zamonaviy menejment tizimlarida tutgan o‘rni, ularning boshqaruv jarayonlari samaradorligini oshirishdagi ahamiyati hamda iqtisodiyotning turli tarmoqlarida qo‘llanilish xususiyatlari tahlil qilingan. Shuningdek, sun’iy intellekt asosidagi qaror qabul qilish tizimlari, biznes-jarayonlarni avtomatlashtirish, katta hajmdagi ma’lumotlarni tahlil qilish va strategik rejalashtirish imkoniyatlari yoritilgan. Tadqiqot natijasida tashkilotlar boshqaruvida sun’iy intellektdan foydalanishning afzalliklari va uni joriy etish bo‘yicha ilmiy-amaliy takliflar ishlab chiqilgan.