(untitled) (INTERNATIONAL SCIENTIFIC INNOVATION RESEARCH CONFERENCE, 2025)
Maqolada raqamli iqtisodiyot sharoitida buxgalteriya hisobi jarayonlarini avtomatlashtirishning nazariy va amaliy ahamiyati yoritilgan. Buxgalteriya hisobida raqamli texnologiyalardan foydalanish natijasida hisob-kitob ishlarini tezkorlik bilan amalga oshirish, hujjatlar aylanishi samaradorligini oshirish, inson omili ta’sirida yuzaga keladigan xatoliklarni kamaytirish, boshqaruv qarorlarini qabul qilish jarayonini jadallashtirish imkoniyati yuzaga kelishi ko‘rsatib o‘tilgan. Shuningdek, 1C, 1UZ, UZASBO, ESTAT kabi avtomatlashtirilgan buxgalteriya dasturlarining amaliy qo‘llanilishi, ularning afzalliklari va raqamli iqtisodiyot infratuzilmasida tutgan o‘rni tahlil qilindi. Tadqiqot natijalari buxgalteriya tizimida raqamli texnologiyalarni joriy etish mehnat samaradorligini oshirish, moliyaviy axborotlar ishonchliligini ta’minlash va korxonalar raqobatbardoshligini mustahkamlashga xizmat qilishini ko‘rsatadi.