(untitled) (INTERNATIONAL SCIENTIFIC INNOVATION RESEARCH CONFERENCE, 2025)
Ushbu tezisda O‘zbekiston davlat siyosatida inson hayoti va sog‘lig‘i ustidan nazorat mexanizmlari biosiyosat konsepsiyasi asosida tahlil qilinadi. Tadqiqotda pandemiya, demografik siyosat, sog‘liqni saqlash va ekologik xavfsizlik sohalarida davlat boshqaruvi mexanizmlarining biosiyosiy jihatlari yoritilgan. Ishning ilmiy yangiligi shundaki, O‘zbekiston misolida davlat siyosati va boshqaruvining biosiyosiy tamoyillari ilk bor boshqaruv nazariyasi nuqtayi nazaridan ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari davlat siyosatini inson salomatligi, demografik barqarorlik va ekologik xavfsizlikni ta’minlash orqali boshqaruv samaradorligini oshirishga amaliy yordam beradi.