(untitled) (INTERNATIONAL SCIENTIFIC INNOVATION RESEARCH CONFERENCE, 2025)
Ushbu maqolada yopiq sharoitda yetishtiriladigan o‘simliklar hosildorligini oshirishda mikrobiologik preparatlarning o‘rni va ahamiyati tahlil qilingan. Mikrobiologik preparatlarning zamonaviy biotexnologiyalari, ularning o‘simlik o‘sishi va rivojlanishiga ta’siri, kasalliklarga qarshi kurashdagi samaradorligi ilmiy manbalar asosida yoritildi. Tadqiqotlar shuni ko‘rsatadiki, bioo‘g‘itlar, mikorizali preparatlar va endofit bakteriyalar yopiq sharoitdagi o‘simliklarning ildiz tizimini rivojlantirib, hosildorlikni 15–25% ga oshiradi. Shuningdek, bunday biotexnologiyalar ekologik xavfsiz, iqtisodiy samarali va barqaror qishloq xo‘jaligini rivojlantirishga xizmat qiladi.