(untitled) (INTERNATIONAL SCIENTIFIC INNOVATION RESEARCH CONFERENCE, 2025)
Сўнги йилларда юртимизда иқлимнинг кескин ўзгариши натижасида инсон организмидаги айрим касалликлар юзага чиқиши кескин кузатилмоқда. Натижада ёши катта нафақа ёшидаги беморларда бошқа касалликларга қараган 12 бармоқ ичак касаллиги суранкали ва ўткир тарзда учраши яққол кўринмоқда. Бунинг натижасида ёши катта беморларимиз бошқа касалликларга қараганда хамрох касаллик сифатида 12 бармоқ яра касаллигини хам даво-муолажалар орқали даволаш ишларини олиб боришмоқда