(untitled) (INTERNATIONAL SCIENTIFIC INNOVATION RESEARCH CONFERENCE, 2025)
Ushbu maqolada qutisimon (korobkali) detallarni RDB (raqamli dastur boshqaruvli) dastgohlarida ishlab chiqarish texnologiyasini takomillashtirish masalalari ko‘rib chiqiladi. RDB dastgohlarining imkoniyatlaridan foydalanib, yuqori aniqlikdagi, samarador va sifatli detallarni olish yo‘llari tahlil qilinadi. Dastgoh sozlash jarayoni, ishlov berish parametrlarini tanlash, kesuvchi asboblar turlari va texnologik rejimlarni optimallashtirish masalalari asosida amaliy tavsiyalar berilgan. Qutisimon detallar geometrik murakkablikka ega bo‘lganligi sababli, ularni qayta ishlashda texnologik ketma-ketlik va dasturlash aniqligiga alohida e’tibor qaratiladi