(untitled) (INTERNATIONAL SCIENTIFIC INNOVATION RESEARCH CONFERENCE, 2025)
Ushbu maqolada diqqat konsentratsiyasi va uning ta’lim jarayonidagi o‘rni tahlil qilingan. Kuzatishlari asosida o‘quvchilarning diqqatini jamlashga ta’sir qiluvchi omillarni aniqlab, ularni bartaraf etish usullarini taklif qilingan. Amaliy tajriba va oddiy psixologik yondashuvlar orqali diqqatni oshirishda yordam beradigan samarali usullar yoritilgan. Shuningdek, individual yondashuvning ahamiyati va pedagogning roli xususida muhim fikrlar ilgari surilgan. Maqola o‘quv jarayonida diqqatni boshqarishning real holatlari va metodik tavsiyalar bilan boyitilgan.