(untitled) (INTERNATIONAL SCIENTIFIC INNOVATION RESEARCH CONFERENCE, 2025)
Ushbu maqolada ijtimoiy iqtisodiyot va ijtimoiy tenglik tushunchalari chuqur tahlil qilinib, ularning zamonaviy jamiyatdagi o‘zaro bogʻliqligi hamda ahamiyati yoritilgan.Maqolada ijtimoiy tenglik ijtimoiy-iqtisodiy siyosatning muhim yo‘nalishi sifatida e’tirof etilib, uning yo‘qligi jamiyatda beqarorlik, norozilik va imkoniyatlar tengsizligiga olib kelishi mumkinligi ta’kidlanadi. Maqolada, shuningdek, tarixiy va zamonaviy tajribalar asosida turli mamlakatlar misolida ijtimoiy iqtisodiy yondashuvlarning samaradorligi tahlil qilinadi. O‘zbekiston sharoitida olib borilayotgan islohotlar, ijtimoiy himoya tizimining takomillashuvi, kambag‘allikka qarshi kurash va bandlik siyosati asosida ijtimoiy tenglikka erishish yo‘llari ko‘rib chiqiladi. Annotatsiyada ijtimoiy tenglikni ta’minlashda davlat, fuqarolik jamiyati va xususiy sektor o‘rtasidagi hamkorlikning ahamiyati ham alohida ta’kidlanadi.