ZAMONAVIY YONDASHUVLAR ASOSIDA BO’LAJAK O’QITUVCHILARNING NUTQ MADANIYATINI RIVOJLANTIRISH (INTERNATIONAL CONFERENCE ON MEDICINE, SCIENCE, AND EDUCATION, 2024)
Ushbu maqolada zamonaviy pedagogik yondashuvlar asosida bo’lajak o’qituvchilarning nutq madaniyatini rivojlantirish metodikasini takomillashtirishning usullari tahlil etilgan. Nutq madaniyati ta'lim jarayonining asosiy jihatlaridan biri sifatida o'qituvchining professional kompetensiyasini shakllantiradi. Zamonaviy ta'lim tizimida o'qituvchilarning nutq madaniyati o'quvchilar bilan samarali va ta'sirli muloqot o'rnatish, bilimlarni aniq va tushunarli tarzda etkazish, shuningdek, o’quvchilarning shaxsiy rivojlanishiga yordam berishda muhim ahamiyatga ega.