KATTA BO‘RIGUL (VINCA MAJOR) VA KICHIK BO‘RIGUL (VINCA MINOR) O‘SIMLIGINING DORIVORLIK XUSUSIYATLARI (INTERNATIONAL CONFERENCE ON MEDICINE, SCIENCE, AND EDUCATION, 2024)
Ularning barglari yozda va qishda tushmaydi va bir-biriga qarama-qarshi joylashgan. Binafsha va oq gullarga ega. Gul barglari besh qismdan iborat. U mo‘tadil iqlimda, nam va yorug' joylarda o'sadi. Vinca roseaning dorivorlik xususiyatlari juda ham yuqori hisoblanadi. Uning barglari 1910-yillardan qon ketishini nazorat qilish, yaralarni davolash va tish ogʻrigʻi uchun tibbiy maqsadlarda keng qoʻllanila boshlangan