SURXON VOHASIDAGI KUSHON PODSHOLIGI DAVRIGA OID AYRITOM FRIZI MISOLIDA (INTERNATIONAL CONFERENCE ON MEDICINE, SCIENCE, AND EDUCATION, 2024)
Ushbu maqolada Kushon podsholigiga oid Ayritom Frizi Oʻrta Osiyodagi qadimgi tarixiy yodgorliklardan biri boʻlib, u eng qadimiy   boʻlgan arxeologik topilma hisoblanadi. Ayritom joylashuvi va undagi topilmalar orqali, bu hududda qadimgi zamonlarda qanday madaniyat va sivilizatsiyalar yashaganligini o‘rganish  ahamiyati haqida fikr yuritiladi.