МЕТАБОЛИК СИНДРОМ ФОНИДА АЁЛЛАРДА ИШЕМИК ИНСУЛЬТНИНГ КЛИНИК-ПАТОГЕНЕТИК ХУСУСИЯТЛАРИ ВА ХАВФ ОМИЛЛАРИ (INTERNATIONAL CONFERENCE ON MEDICINE, SCIENCE, AND EDUCATION, 2024)
Мазкур илмий иш метаболик синдром фонида аёлларда кузатиладиган ишемик инсультнинг клиник-патогенетик хусусиятлари ва уни ривожланишининг асосий хавф омилларини ўрганишга бағишланган. Тадқиқот давомида 45 дан 65 ёшгача бўлган 250 нафар метаболик синдромга эга аёллар кузатув остига олинди. Тадқиқот методикаси анамнез тўплаш, клиник-лаборатор текширувларни ўтказиш, шунингдек, қоннинг глюкоза ва липид спектрини баҳолашни ўз ичига олди