MAKTABGACHA TA'LIM TASHKILOTLARIDA O'YINLAR ORQALI BOLALAR OG'ZAKI NUTQINI RIVOJLANTIRISHDAGI QIYINCHILIKLAR (INTERNATIONAL CONFERENCE ON MEDICINE, SCIENCE, AND EDUCATION, 2024)
Ushbu maqola maktabgacha ta'lim muassasalarida o'yinlar orqali bolalarning og'zaki nutqini rivojlantirishda duch keladigan muammolar va qiyinchiliklarni o'rganadi. Unda erta bolalik davrida og‘zaki nutqni rivojlantirishning ahamiyati haqida so‘z boradi, til ko‘nikmalarini rivojlantirishda o‘yinlarning o‘rni yoritiladi. Maqolada ushbu jarayon davomida bolalar duch keladigan umumiy qiyinchiliklar aniqlanadi va o'qituvchilarga ushbu qiyinchiliklarni yengish uchun strategiyalar taklif etiladi