YOVOYYI DORIVOR O’SIMLIK QO’YTIKAN XANTHIUM STRUMARIUM L. NING XUSUSIYATLARI VA ETNOBOTANIKADA QO’LANILISHI (INTERNATIONAL CONFERENCE ON MEDICINE, SCIENCE, AND EDUCATION, 2024)
Etnobotanikada ming yillar davomida ishlatilgan Xanthium strumarium L. (Asteraceae) keng tarqalgan va taniqli an'anaviy o'simlik dorisi bo'lib, Qo’ytikan nomi bilan ham tanilgan.Ushbu taqdimot zamonaviy tadqiqotlar holatining umumiy ko'rinishini taqdim etish va uslubiy taklifni taqdim etishga qaratilgan