ALOHIDA TA’LIMGA EHTIYOJI BO‘LGAN BOLALAR RUHIY, JISMONIY VA AQLIY RIVOJLANISHINING PSIXOLOGIK ASOSLARI (INTERNATIONAL CONFERENCE ON MEDICINE, SCIENCE, AND EDUCATION, 2024)
Maxsus psixologiya (korreksion psixologiya) – bu rivojlanish psixologiyasining sohasi bo’lib, u asosan bolalik va o’spirinlik davrida turli xil omillar guruhi (organik yoki funktsional tabiat) ta’siri ostida yuzaga keladigan, bolaning psixosotsial rivojlanishining sekinlashishi yoki aniq o’ziga xosligi bilan namoyon bo’ladigan, uning ijtimoiy-psixologik moslashuvini, ta’lim maydoniga qo’shilishini va keyinchalik kasbiy o’zini o’zi namoyon qilishdagi kamchiliklarini tuzatishga qaratilgan.