МАҚСУД ШАЙХЗОДА – МАНГУЛИККА ДАХЛДОР ИЖОДКОР (INTERNATIONAL CONFERENCE ON MEDICINE, SCIENCE, AND EDUCATION, 2024)
Ўзбек ҳамда Озарбайжон халқларининг атоқли қалам устасиМақсуд Шайхзода Шарқ шеъриятининг мумтоз жанрларида асарлар ёзди.Шайхзода асарлари қардош халқлар ва хорижий тилларга таржима қилинган.Шоир таржима жараёнида қардош халқлар ва жаҳон адабиётиклассикларининг маҳорат мактабидан таълим олди, илғор анъаналарини ўзидамужассамлаштирган шеърлар ёзди. Шоирнинг адабиёт соҳасидаги хизматларишўро ҳукумати томонидан тақдирланган. Мақолада шу тўғрида сўз боради.