ФАРҒОНА ВИЛОЯТИ МИСОЛИДА МУДДАТИДАН ОЛДИН ЎЛИК ТУҒИЛГАН ЧАҚАЛОҚЛАР БУЙРАК УСТИ БЕЗИ ТЎҚИМАСИ ПАТОМОРФОЛОГИК ЎЗГАРИШЛАРИ (INTERNATIONAL CONFERENCE ON MEDICINE, SCIENCE, AND EDUCATION, 2026)
Фарғона вилояти мисолида муддатидан олдин ўлик туғилган чақалоқлар  буйрак усти бези  тўқимасини  хомила ичи ривожланиш давридаёқ  гиперфункцияси, пўстлоқ қавати  тутамли сохасидаги спангиоцитларни  гипертрофияга учраши, цитоплазмасида  липидли киритмаларни  хаддан зиёд  кўпайиши, капиллярларда  тўлақонлик ва диапедез қон қуйилиш ўчоқларини  асосан 20-27 хафталик муддатда  энг устун туриши  нейроиммун тизимда  ривожланиш энг юқори  нуқтага етганлигини  исботлайди.