DARSDA JUFTLIK VA KICHIK GURUH ISHLARINI SAMARALI TASHKIL ETISH (INTERNATIONAL CONFERENCE ON MEDICINE, SCIENCE, AND EDUCATION, 2026)
Ushbu maqolada dars jarayonida juftlik (pair work) va kichik guruh (small group work) ishlarini samarali tashkil etishning didaktik-psixologik asoslari hamda amaliy mexanizmlari yoritiladi. Asosiy e’tibor vaqtni boshqarish, vazifa dizayni, rollarni taqsimlash, baholash va intizomni saqlash, shuningdek, “hamma gapirmaydi” muammosi, kuchli-talaba hukmronligi, ona tiliga o‘tib ketish kabi tipik to‘siqlarni minimal resurs bilan bartaraf etishga qaratiladi. Tajriba yondashuvi sifatida strukturali hamkorlik (structured collaboration), aniq chiqish mahsuloti (clear output), mikro-rotatsiya (micro-rotation) va tezkor formatif feedback protokollari taklif etiladi. Natijada juftlik va kichik guruh ishlari faqat “faollik” emas, balki o‘lchanadigan o‘quv natijasi (learning outcome) beradigan, o‘qituvchi uchun boshqariladigan tizimga aylanishi asoslanadi.