NAFAS OLISH QOBILIYATINI SPORT FAOLIYATIDAGI OʻRNI (INTERNATIONAL CONFERENCE ON MEDICINE, SCIENCE, AND EDUCATION, 2026)
Nafas olish qobiliyati sport faoliyatida katta ahamiyatga ega, chunki u organizmning energiya ishlab chiqarish, kislorod ta'minlash va tiklanishni tezlashtirishda muhim rol o‘ynaydi. To‘g‘ri nafas olish texnikalari sportchilarga chidamlilikni oshirish, mushak jarohatlarini oldini olish va yuqori jismoniy faollikda samarali ishlashga yordam beradi. Nafas olishni boshqarish orqali sportchi nafas olish tizimi va yurak-qon tomir faoliyatini yaxshilab, yuqori natijalarga erishadi.