KUCH VA FAOLLIK DARAJASIDA MUSHAKLARNING AHAMIYATI (INTERNATIONAL CONFERENCE ON MEDICINE, SCIENCE, AND EDUCATION, 2026)
Ushbu ishda inson organizmining kuchi va umumiy jismoniy faollik darajasini belgilashda mushak tizimining tutgan o‘rni tahlil qilinadi. Mushaklarning nafaqat harakatlantiruvchi kuch, balki metabolizm, gormonal muvozanat va ichki a’zolar salomatligini ta’minlovchi asosiy omil ekanligi yoritilgan. Shuningdek, mushak massasining jismoniy chidamlilikka va tayanch-harakat tizimi jarohatlarining oldini olishga ta’siri haqida ma’lumotlar keltirilgan