FARG‘ONA VODIYSIDAGI BOLALAR ORASIDA O‘TKIR PERIODONTITNING EPIDEMIOLOGIK TAHLILI VA DAVOLASH SAMARADORLIGINI MODELLASHTIRISH (INTERNATIONAL CONFERENCE ON MEDICINE, SCIENCE, AND EDUCATION, 2026)
Ushbu tezis Farg‘ona vodiysida istiqomat qiluvchi bolalar orasida o‘tkir periodontit bilan kasallanish darajasi, xavf omillari va davolash samaradorligini modellashtirishga bag‘ishlangan. Tadqiqot maqsadi kasallik tarqalishini prognozlash, individual davolash strategiyasini ishlab chiqish va profilaktik choralarning samaradorligini oshirish imkonini beruvchi matematik va statistik modellarni ishlab chiqishdan iborat. Tezisda yosh, jins, yashash joyi va ijtimoiy omillarning kasallik rivojlanishiga ta’siri tahlil qilinadi hamda davolash turiga qarab sog‘ayish ehtimolligi baholanadi.