ALISHER NAVOIY “LISON UT-TAYR” ASARIDA KOMIL INSON G‘OYASINING BADIIY-FALSAFIY ASOSLARI (INTERNATIONAL CONFERENCE ON MEDICINE, SCIENCE, AND EDUCATION, 2026)
Mazkur ilmiy maqolada Alisher Navoiyning “Lison ut-tayr” asarida komil inson g‘oyasining badiiy-falsafiy asoslari tahlil qilinadi. Asarda tasavvufiy tafakkur, ilohiy ishq, nafsni poklash va ruhiy kamolot bosqichlari ramziy obrazlar orqali yoritilgan. Qushlar sayohati misolida komil inson sifatlari – sabr, tavba, ma’rifat, ishq, fano va baqo tushunchalari ochib beriladi. Tadqiqotda Navoiyning komil inson haqidagi qarashlari Sharq tasavvufiy-falsafiy an’analari bilan uzviy bog‘liqlikda yoritiladi.