MUSTAQILLIK YIILARIDA TURKMAN VA QORAQALPOQ XALQLARINING MADANIY ALOQALARI (INTERNATIONAL CONFERENCE ON MEDICINE, SCIENCE, AND EDUCATION, 2025)
O‘zbekiston Respublikasi mustaqillikka erishgandan so‘ng milliy o‘zlikni anglash, madaniy merosni tiklash va rivojlantirish borasida keng ko‘lamli islohotlar amalga oshirildi. Bu jarayonda qo‘shni davlatlar va xalqlar bilan madaniy aloqalarni mustahkamlash muhim ahamiyat kasb etdi. Xususan, turkman va qoraqalpoq xalqlari o‘rtasidagi azaliy do‘stlik rishtalari yangi bosqichga ko‘tarildi. Tarixiy va madaniy mushtaraklik, qardoshlik tuyg‘usi ikki xalq o‘rtasidagi hamkorlikni yanada rivojlantirishga zamin yaratdi.