BIOGEN NANOZARRACHALARNING ORGANIK IFLOSLANTIRUVCHI MODDALARNING PARCHALANISH JARAYONLARIDA KATALITIK FAOLLIGINI O‘RGANISH (INTERNATIONAL CONFERENCE ON MEDICINE, SCIENCE, AND EDUCATION, 2025)
Mazkur ishda biogen nanozarrachalarning ekologik toza sintez usullari va ularning organik ifloslantiruvchi moddalarning fotokatalitik parchalanishidagi samaradorligi tahlil qilindi. Dorivor o‘simlik ekstraktlari asosida metall nanozarrachalar (Ag, Fe2O3 , ZnO)ni olish imkoniyatlari o‘rganilib, avvalgi tadqiqotlar bilan taqqoslandi. Olingan ilmiy natijalar asosida mualliflar tomonidan biogen nanozarrachalarning kimyoviy va ekologik ahamiyati bo‘yicha mustaqil fikr bildirilgan.