XORAZM VILOYATIDA MAVJUD MAHALLIY SABZAVOT VA MEVALARNING GEPATOPROTEKTIV XUSUSIYATLARI (INTERNATIONAL CONFERENCE ON MEDICINE, SCIENCE, AND EDUCATION, 2025)
So‘nggi yillarda surunkali jigar kasalliklari, xususan gepatit va yog‘li gepatoz bilan og‘rigan bemorlar soni ortib bormoqda. Dori vositalarining uzoq muddat qo‘llanilishi ko‘pincha yon ta’sirlarni keltirib chiqarishi sababli, xavfsiz va samarali tabiiy muqobillarga ehtiyoj ortmoqda. Shu nuqtai nazardan, Xorazm viloyatida keng tarqalgan va biologik faol moddalarga boy bo‘lgan mahalliy sabzavot va mevalarning gepatoprotektiv xususiyatlarini o‘rganish jigar kasalliklarini oldini olish va kompleks davolashda katta ilmiy-amaliy ahamiyatga ega.