O’ZBEK TILININING IZOHLI LUG’ATLARIDA ADABIYOTSHUNOSLIK TERMINLARINING STATISTIK TAVSIFI XUSUSIDA (INTERNATIONAL CONFERENCE ON MEDICINE, SCIENCE, AND EDUCATION, 2025)
Maqolada o’zbek tilshunosligida  soha terminlarning leksikografik xususiyatlari, xususan, adabiyotshunoslik terminlari mikrosistemasining o’rganilganligi  xususida so’z boradi. Har qanday fan sohasining rivojlanishi, takomillashishini ko’rsatib berishda soha terminlarini zamonaviy talablarga mos ravishda shakllantirish va ma’lum me’yoriy tartibga keltirish terminologiyaning asosiy maqsadi hisoblanadi.  Shu maqsadda maqolada adabiyotshunoslik terminlarining statistik tavsifi va uni takomillashtirish borasida olib borilayotgan ishlar xususida so’z boradi.