ҲОМЕР “ИЛИАДА” ДОСТОНИ ЎЗБЕКЧА ТАРЖИМАСИНИНГ ЛИСОНИЙ-КОГНИТИВ ТАҲЛИЛИГА ДОИР. (INTERNATIONAL CONFERENCE ON MEDICINE, SCIENCE, AND EDUCATION, 2025)
Ушбу мақолада Ҳомернинг “Илиада” достони ўзбек тилига таржи-масининг лисоний когнитив таҳлили учун мисоллар келтирилган. Достон қаҳрамонлари учун берилган эпитетларнинг белгилари ва таркибий лингвистик  изоҳлари берилган.