SARIMSOQNING K-81 NAMUNASINING TANLOV SINOVI (INTERNATIONAL CONFERENCE ON MEDICINE, SCIENCE, AND EDUCATION, 2025)
Ushbu maqolada sarimsoq nav namunalarini o‘rganish natijasida, istiqbolli sifatida ajratib olingan K-81 nav namunasining qiyosiy chidamli navi bilan olib borilgan tanlov sinovi natijalari keltirilgan. Natijada qiyosiy chidamli navining hosildorligi 28.1 tonna, K-81 nav namunasiniki 24.2 tonnani tashkil etgan. Saqlanuvchanlik ko‘rsatgichi bo‘yicha K-81 nav namunasi qiyosiy navga nisbatan 120-130 kunga ko‘proq chidamliligi aniqlanganligi sababli K-81 nav namunasi saqlashga yaroqli nav sifatida belgilandi va unga Termiz-2020 deb nom qo‘yildi