’’OLTINSOY-DENOV’’ZIYORATGOHLAR MASKANI (INTERNATIONAL CONFERENCE ON MEDICINE, SCIENCE, AND EDUCATION, 2025)
Surxondaryo viloyatida joylashgan Oltinsoy tumani qadimdan aholi yashab kelgan maskan hisoblanib, bu yerda qadimgi ziyorattgohlar ko’pligi bilan ham ajralib turadi. Jumladan So’fi Olloyor , Xoja Muhammad Mavlonoi Zohid Xo’jaipok ota  va boshqa bir qator ziyoratgoxlarni keltirib o’tish mumkin. Hozirda bu maskanlarni saqlab qolib kelajak avlodga yetkazish  chora tadbirlari ko’rilmoqda.