Organik kimyoning farmatsevtika sanoatidagi rolining yangi dori-darmonlarni yaratishdan tortib, salomatlikni saqlashgacha (INTERNATIONAL CONFERENCE ON MEDICINE, SCIENCE, AND EDUCATION, 2025)
Organik kimyo farmatsevtika sanoatining asosiy ilmiy poydevori bo'lib, tibbiyot va sog'liqni saqlash sohasidagi muhim rollarni bajaradi. Inson tanasi organik birikmalardan iborat bo'lib, uning salomatligi organik jarayonlarning to'g'ri ishlashi bilan bog'liqdir. Organik kimyo, yangi kasalliklarni aniqlash va davolash usullarini ishlab chiqishda, shifokor va farmatsevtlar uchun zarur bilimlarni taqdim etadi. Dori-darmonlar, ko'plab tabiiy manbalardan olingan organik moddalardan yaratiladi, va organik kimyo yordamida bu moddalar qanday ta'sir qilishini aniqlash mumkin.Shuningdek, organik kimyo farmatsevtikada to'g'ri dori-darmonlarni ishlab chiqish va ular bilan bog'liq xavfsizlik masalalarini hal qilishda muhim o'rin tutadi. Shifokorlar va farmatsevtlar, dori-darmonlarni bemorlarga to'g'ri tayinlashdan oldin organik kimyo bo'yicha chuqur bilimga ega bo'lishi kerak. Tibbiyot talabalari uchun organik kimyoni o'rganish, ularni sog'liqni saqlash sohasida muvaffaqiyatli faoliyat yuritishga tayyorlaydi. Organik kimyo, tibbiyot fanini boyitishda muhim ahamiyatga ega bo'lib, yangi davolash usullarini kashf qilishga yordam beradi.