QALQONSIMON BEZNING TUGUNLI KASALLIKLARINI VIZUALIZATSIYA QILISHDA ZAMONAVIY NUR TASHXIS USULLARINING AHAMIYATI (INTERNATIONAL CONFERENCE ON MEDICINE, SCIENCE, AND EDUCATION, 2025)
Qalqonsimon bezning tugunli kasalliklari endokrin tizimdagi eng ko‘p uchraydigan patologiyalardan biridir. Mazkur maqolada zamonaviy nur tashxis usullarining — ultratovush tekshiruvi (UTT), kompyuter tomografiyasi (KT), magnit-rezonans tomografiyasi (MRT) va pozitrоn-emissiya tomografiyasi (PET) — qalqonsimon bezdagi tugunlarni aniqlash, baholash va differensial diagnostikasidagi o‘rni tahlil qilinadi. Ushbu texnologiyalar erta tashxis qo‘yish va invaziv amaliyotlar ehtiyojini kamaytirishda muhim ahamiyatga ega.