Bolalarda yechilmaydigan (breket) ortodontik moslamalar qo'llanilganda kataral gingivitni davolashni takomillashtirish (INTERNATIONAL CONFERENCE ON MEDICINE, SCIENCE, AND EDUCATION, 2025)
Ushbu maqolada bolalarda yechilmaydigan ortodontik moslamalar (breketlar) qo'llanilganda yuzaga keladigan kataral gingivitning davolash usullarini takomillashtirish masalasi ko'rib chiqiladi. Breketlar og'iz bo'shlig'ida gigiyena qoidalariga rioya qilishni qiyinlashtiradi, bu esa milk to'qimalarining yallig'lanishiga olib keladi. Maqolada kataral gingivitning patogenezi, klinik belgilari, tashxislash usullari va zamonaviy davolash metodlari tahlil qilinadi. Shuningdek, profilaktika choralari va bemorlarning og'iz gigiyenasini yaxshilash bo'yicha tavsiyalar beriladi.