Bolalarda og'iz bo'shlig'i psevdomembranoz kandidozini davolshni takomillashtirish mavzusiga obzorniy statiya (INTERNATIONAL CONFERENCE ON MEDICINE, SCIENCE, AND EDUCATION, 2025)
Ushbu maqolada bolalarda og'iz bo'shlig'ining psevdomembranoz kandidoz kasalligini davolash usullarining samaradorligi, zamonaviy antifungal preparatlar, immunomodulyatorlar va muqobil terapiyalar asosida takomillashtirish yo‘llari ko‘rib chiqilgan. Psevdomembranoz kandidoz — immuniteti sustlashgan bolalarda keng tarqalgan infeksiya bo‘lib, u erta tashxis va kompleks yondashuvni talab qiladi. Tadqiqotda klinik, mikrobiologik va farmakologik adabiyotlar tahlil qilinib, amaliyotda qo‘llanilishi mumkin bo‘lgan samarali terapiya rejimlari tavsiya etilgan.