“Shayxzoda dramaturgiyasi: insoniyat, adolat va haqiqat izlab” (INTERNATIONAL CONFERENCE ON MEDICINE, SCIENCE, AND EDUCATION, 2025)
Ushbu maqolada Maqsud Shayxzodaning dramaturgiya sohasidagi ijodi, uning asarlarida insoniyat taqdiri, adolat va haqiqat g‘oyalari qanday badiiy ifoda topgani tahlil qilinadi. Shayxzoda o‘z dramalarida tarixiy va zamonaviy qahramonlar obrazini yaratish orqali inson erki, haqiqat izlash va ijtimoiy adolat kabi abadiy mavzularni ko‘taradi. Maqolada uning dramaturgik uslubi, syujet qurish mahorati va falsafiy teranligi o‘rganiladi. Shayxzoda dramaturgiyasi milliy va umuminsoniy qadriyatlarni uyg‘unlashtirgan holda, o‘zbek adabiyoti tarixida muhim o‘rin egallagan.