KICHIK BIZNES VA XUSUSIY TADBIRKORLIKNING INVESTITSIYA FAOLIYATINI FAOLLASHTIRISHGA TA’SIRI (INTERNATIONAL CONFERENCE ON MEDICINE, SCIENCE, AND EDUCATION, 2025)
Ushbu maqolada Bugungi O`zbekiston kichik biznes va xususiy tadbirkorlikga xorijiy invistitsiyalarni qay yo`sinda jalb qilayotgani va rivojlangan mamlakatlar bilan aloqalari batafsil yoritilgan.Shuningdek, kichik biznes va xususiy tadbirkorlikning iqtisodiy jarayonlardagi o‘rni va ularning investitsiya faoliyatiga ko‘rsatadigan ta’siri tahlil qilingan. Kichik biznes subyektlarining investitsion faolligini oshirish orqali milliy iqtisodiyotning barqaror o‘sishini ta’minlash muhimligi yoritilgan. Shuningdek, xorijiy tajriba asosida ushbu sohaga sarmoya jalb qilish mexanizmlari va rag‘batlantiruvchi omillar tahlil qilinadi.