POLIKOMPONENT ALLERGENLARGA SEZUVCHANLIK HOLATLARIDA ALLERGIK KASALLIKLARNING KECHISHI, ZAMONAVIY KLINIK VA MOLEKULYAR YONDASHUV (INTERNATIONAL CONFERENCE ON MEDICINE, SCIENCE, AND EDUCATION, 2025)
Polikomponent allergenlarga sezuvchanlik allergik kasalliklarning rivojlanishi va ularning kechishining kompleks mexanizmlarini o‘rganishga katta e’tibor qaratilmoqda. Bugungi kunda allergik kasalliklar, jumladan, atopik dermatit, bronxial astma va allergik rinit kabi kasalliklar keng tarqalgan va global miqyosda salomatlikni xavf ostiga qo‘yadigan muammolarga aylangan. Biroq, bu kasalliklarning og‘ir shakllari va ularning turli polikomponent allergenlarga sezuvchanlik bilan bog‘liqligi haqida ilmiy bilimlar hali ham cheklangan.