NEFROSKLEROZNING RIVOJLANISHINI TASHXISLASHNING SAMARALI VA INVAZIV BО‘LMAGAN USULLARINI ISHLAB CHIQISH MASALALARINING DOLZARBLIGI (INTERNATIONAL CONFERENCE ON MEDICINE, SCIENCE, AND EDUCATION, 2025)
sо‘nggi yillarda dunyo aholisi о‘rtasida surunkali buyrak yetishmovchiligi kasalligi bilan og‘rigan bemorlar soni ortib bormoqda va uni erta aniqlash muhim ahamiyatga ega. Surunkali piyelonefrit bilan og‘rigan bemorlarda nefrosklerozning rivojlanishini tashxislashning samarali va invaziv bо‘lmagan usullarini ishlab chiqish masalalari hozirgi kunda dolzarb hisoblanadi.