ШОШИЛИНЧ НЕФРОЭКТОМИЯ АМАЛИЁТИДАН КЕЙИНГИ БЕМОРЛАРДА ЛИМФА ТУГУНЛАРИНИНГ МОРФОЛОГИЯСИ. (INTERNATIONAL CONFERENCE ON MEDICINE, SCIENCE, AND EDUCATION, 2025)
шошилинч нефроэктомия амалиётидан кейинги беморларда лимфа тугунларининг морфологик ўзгаришларини ўрганиш бугунги кунда тиббиёт саохасида муҳим илмий ва амалий вазифалардан биридир. Нефректомия ўсма ва бошқа ҳосилалар, сурункали буйрак етишмовчилиги ҳамда бошқа патологиялар сабабли бажариладиган жарроҳлик амалиёти бўлиб, у иммун тизимининг ўзгаришларига олиб келиши мумкин. Бу эса лимфоид тўқималарнинг реактив ва патологик ўзгаришларида намоён бўлиши эҳтимоли мавжуд бўлиб, лимфа тугунлари иммун назоратда асосий рол ўйнайди, шунингдек, ўсма ва яллиғланиш реакцияларининг шаклланишида иштирок этади.