UCHINCHI MOLYAR TISHINING OLIB TASHLANISHIDAN KEYINGI ASORATLAR TAHLILI (INTERNATIONAL CONFERENCE ON MEDICINE, SCIENCE, AND EDUCATION, 2025)
(UZ) Uchinchi molyar (aql tishi) ekstraksiyasidan keyingi asoratlar keng tarqalgan bo‘lib, bemorlarning tiklanish jarayoniga sezilarli ta’sir ko‘rsatishi mumkin. Ushbu maqolada uchinchi molyarni olib tashlashdan keyin yuzaga keladigan asosiy asoratlar – alveolit, qon ketish, shish, og‘riq va infeksiya kabi muammolar tahlil qilinadi. Shuningdek, operatsiyadan keyingi parvarish va tiklanish jarayonini yengillashtirish uchun tavsiyalar beriladi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, jarrohlik texnikasi va bemorning umumiy sog‘lig‘i asoratlar rivojlanish ehtimolini kamaytirishi mumkin.. Ushbu tadqiqot uchinchi molyar ekstraksiyasidan keyingi parvarish bo‘yicha stomatologlar va bemorlar uchun foydali manbaa bo’ladi degan umiddamiz.