“Farhod va Shirin” Maqsud Shayxzoda tomonidan yozilgan mashhur dramatik asardir (INTERNATIONAL CONFERENCE ON MEDICINE, SCIENCE, AND EDUCATION, 2025)
Maqsud Shayxzoda jahon adabiyotining ko‘plab noyob asarlarini o‘zbek tiliga tarjima qilgan. Uning tarjimalari orqali o‘zbek kitobxonlari jahon klassiklarining ijodi bilan tanishish imkoniga ega bo‘lgan. “Farhod va Shirin” Maqsud Shayxzoda tomonidan yozilgan mashhur dramatik asarlardan biri bo‘lib, u buyuk oshiqlar Farhod va Shirin haqidagi afsonaviy hikoya asosida yaratilgan. Bu pesada muhabbat, jasorat va fidokorlik mavzulari yorqin aks ettirilgan.