(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE ON MEDICINE, SCIENCE, AND EDUCATION, 2024)
Bolalarda limfoblastli leykemiyaning patomorfologik va immunofenotipik xususiyatlarini o‘rganish orqali kasallikning diagnostik mezonlarini takomillashtirish va davolash usullarini individualizatsiya qilish uchun ilmiy asos yaratish. Limfoblastli leykemiyalar (LBL) bolalar orasida eng keng tarqalgan o‘tkir leykemiya turi bo‘lib, u limfoblastlarning o‘sishi va ko‘payishi bilan tavsiflanadi. LBL klinik jihatdan juda turlicha bo‘lib, turli patomorfologik va immunofenotipik o‘ziga xosliklarga ega. Ushbu o‘ziga xosliklarni o‘rganish LBL ni to‘g‘ri diagnostika qilish, individual davolash usullarini tanlash va kasallik prognozini yaxshilash uchun juda muhimdir.