(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE ON MEDICINE, SCIENCE, AND EDUCATION, 2024)
Ushbu maqolada Kushon podsholigiga oid Ayritom Frizi Oʻrta Osiyodagi qadimgi tarixiy yodgorliklardan biri boʻlib, u eng qadimiy boʻlgan arxeologik topilma hisoblanadi. Ayritom joylashuvi va undagi topilmalar orqali, bu hududda qadimgi zamonlarda qanday madaniyat va sivilizatsiyalar yashaganligini o‘rganish ahamiyati haqida fikr yuritiladi.